TársadalmiNem- és Kultúrakutató Központ

Centre for Gender and Culture

Hadas Miklós fényképe

Dr. Hadas Miklós

Az intézet társigazgatója

e-mail: miklos.hadas@uni-corvinus.hu

Szoba: C 421

Hadas Miklós egyetemi tanár, az MTA doktora, a BCE TársadalmiNem- és Kultúrakutató Központjának társigazgatója, az MTA Szociológiai Szakbizottságának és a NORMA (International Journal for Masculinity Studies) tanácsadó testületének tagja. 1990-től 2002-ig a Replika folyóirat alapító-főszerkesztője. Számos cikke és könyve jelent meg a társadalmi nemekkel kapcsolatban. Modern férfi születése című könyve (2003) elnyerte a Magyar Szociológiai Társaság által az év legjobb szociológiai szakkönyvéért járó Polányi-díját díjat. 2006-ban szociológiai munkásságáért megkapta a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjét. Írásai - többek között – az alábbi folyóiratokban jelentek meg:
The Anthropological Forum, Actes de la recherce des sciences sociales, The Journal of Social History, History of Education, The American Sociologist, International Journal of the History of Sport, Sports Historian.

Jelenleg Norbert Elias civilizációelméletére és figurációs szociológiájára támaszkodva a nyugati maszkulinitások hosszú távú átalakulását kutatja.

magyar záászló angol zászló

Levelezési cím:

1093 Budapest
Közraktár utca 4-6.

Telefon:

+36-1-482-7342

E-mail:

gender@uni-corvinus.hu